Снимка: ПрокуратураРъководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров даде подробности, по време на

...
Снимка: ПрокуратураРъководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров даде подробности, по време на
Коментари Харесай

Намериха монети за 1 милион лева у лихварите от Павликени

Снимка: Прокуратура

Ръководителят на Специализираната  прокуратура  Димитър Петров даде детайлности, по време на брифинг, за акцията на  прокуратура та и  ГДБОП  в Павликени, която се организира в петък.

„ На място е обезвредена проведена незаконна група, занимаваща се с  лихвар ство, насила. Към наказателна отговорност са привлечени три лица за присъединяване в тази група ”, изясни Петров, представен от Агенция „ Фокус ”.

Освен това той осведоми, че при съответните процесуално-следствени дейности са открити над 1800 броя юбилейни  монети , скъпи метали, най-вече златни. По първични данни тяхната стойност се прави оценка на към милион лв.. Двама от арестуваните за  лихвар ство са и осъждани.

„ По оперативни данни задържаните се занимават с  лихвар ство от повече от пет години като обаче събрани доказателства за тяхната активност, които да са безспорни и задоволителни да се желае мярка и надлежно сътрудниците да преценяват, че могат да бъдат привлечени към изборната отговорност са събрани едвам при започване на тази година. Групата е работила, както споделих, от пет години на територията на Павликени “, сподели Петров.

Той акцентира, че е добре проведена.

„ Лицата имат и законен бизнес, занимавали са се със земеделие. Доходите от това земеделие им е разрешавало да прикриват или нагледно казано да препират парите от противозаконната си активност. Над 20 индивида са потърпевшите от активността на групата. Съответно са открити бележници с имена на длъжници. Част от лицата към този момент са разпитани пред арбитър “, добави Димитър Петров.

„ Тези събрани доказателства са стимулирали и Специализираният углавен съд през вчерашния ден да дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража " и на тримата. Двама, от които са с изключение на престъпно проявени, и осъждани “, добави Петров.

Зам.-директорът на  ГДБОП  Любомир Янев също разяснява случая и съобщи, че към сегашния миг има набелязани най-малко 20 индивида, които са били пострадали от групата.

ГДБОП  започна работа по въпросната незаконна група в края на 2018 година След като събрахме задоволително данни, подготвихме отчет към Специализираната  прокуратура . На база на този отчет беше формирано досъдебно произвеждане през месец май 2019 година “, посочи той.

„ Във въпросната група са извънредно тайни, макар че се подвизават в град Павликени. Тримата са престъпно проявени за осъществени закононарушения, обири и грабежи, документни закононарушения и за изнудване “, сподели още Янев.

„ Към сегашния миг имаме набелязани най-малко 20 индивида, които са били пострадали от групата. Голяма част са мощно обезпокоени да приказват за участниците от групата, заради това, че градът е дребен, лицата са добре известни. Това, което е съществена задача сега, е да намерим и други лица, които са били пострадали от дейностите им “, добави Янев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР